Двама от основните играчи на германския шампион Байерн Мюнхен ще продължат договорите си с клуба. Според информация на италианския журналист Николо Шира това са вратарят и капитан на тима Мануел Нойер и нападателят Томас Мюлер.

Новите контракти на двамата асове ще са до лятото на 2025 година. Мюлер е възпитаник на академията на Байерн. Неговият действащ договор изтича през лятото на 2023 година. Пазарната му стойност в момента е 25 милиона евро.

Gulliver/GettyImages
45 снимки

Нойер пристигна в Мюнхен през 2011 година, като има вече на сметката си 463 мача, като в 214 от тях той е опазил мрежата си „суха“. Неговият договор също изтича през 2023 година.

Не така добре обаче вървят нещата със звездата Роберт Левандовски. По-рано се появиха информации, че преговорите между двете страни не вървят особено гладко, тъй като от Байерн имат политика и няма да предложат нов договор за повече от 2 години на Левандовски, както и увеличение на заплатата, за каквото държи нападателят. Настоящият договор на поляка изтича също през лятото на 2023 година, а интерес към него има от страна на Барселона.