Звездата на РБ Лайпциг Кристофър Нкунку ще се завърне в отбора за гостуването на Волфсбург в Бундеслигата, след като се възстанови от травма на коляното.

"Кристофър е играч, който може да направи разликата, което ще ни помогне през уикенда и, надявам се, в Шампионската лига в сряда", каза треньорът Марко Розе на пресконференция в петък.

"Страхотно е, че той отново е опция за нас, защото няма много такива талантливи играчи като него в европейския футбол", добави той.

Розе обаче подчерта, че на Нкунку ще му трябва известно време, докато си върне отново формата на 100 процента. 

Gulliver/GettyImages
63 снимки

"За мен е важно да не очакваме твърде много от него в началото", каза Розе за Нкунку, който отбеляза 12 гола в Бундеслигата този сезон, само с един по-малко от голмайстора на лигата Никлас Фюлкруг от Вердер Бремен.

В състава на Лайпциг срещу Волфсбург са полузащитникът Конрад Лаймер и защитникът Вили Орбан. Лаймер беше заменен срещу Унион миналия уикенд заради контузия, докато Орбан пропусна мача, след като дари стволови клетки.

В мача срещу Волфсбург играчите на РБ Лайпциг ще носят черни ленти в памет на бившия германски състезател по овчарски скок Тим Лобингер, който почина в четвъртък на 50-годишна възраст от рак.

Лобингер беше кондиционен треньор в Лайпциг в периода 2012-2016 година.

Автор: Мирослав Димитров/БТА