Изпълнителният директор на Байер Леверкузен – Фернандо Каро, отхвърли спекулациите, че в контракта на Шаби Алонсо има клауза, която му позволява във всеки един момент да поеме Ливърпул или Реал Мадрид.

Испанецът, който е бивш играч на двата тима, но също така е играл и за Байерн Мюнхен и Реал Сосиедад, е спряган за наследник на Юрген Клоп или Карло Анчелоти, когато двамата се оттеглят от сегашните си позиции.

Алонсо стартира пък треньорската си кариера за дубъла на Реал Сосиедад, а през октомври 2022-а парафира договор с Байер Леверкузен и благодарение на него „аспирините“ се върнаха към добрия футбол. До този момент през сезона бившият тим на Димитър Бербатов има 31 точки от 33 възможни в Бундеслигата и е на две пред шампиона Байерн Мюнхен.

„Имаме изключително добра връзка с Шаби и той знае, че ние сме сериозен отбор. В крайна сметка не караме никой да седи при нас на сила. Искаме той да е доволен и целта ни сега е той да остане при нас и да продължава с добрите игри. Няма нищо написано на хартия, но понякога споразуменията, които са в договор, не са от толкова ключово значение за решенията. Надявам се да направим необходимото, за да бъде той щастлив и остане в Леверкузен. Няма такава клауза, която може да напусне, ако Реал или Ливърпул го пожелаят“, обяви Каро.