Спортният директор на Байер Леверкузен Зимон Ролфес очаква Шаби Алонсо да спази договора си с германския клуб на фона на спекулациите, че може да бъде привлечен след много силния първи полусезон начело на лидера в Първа Бундеслига.

Испанецът, който за първи път е треньор във водещ отбор в едно от най-силните първенства в Европа, само за 18 месеца изведе "аспирините" от дъното до първото място в класирането. Байерн Мюнхен и Реал Мадрид са някои от клубовете, които се интересуват от привличането на 42-годишния Алонсо.

"Със сигурност ще има промени в бъдеще и тогава трябва да реагираме на тях. Но това не е нашият фокус в момента, защото сме убедени, че треньорът и много от играчите знаят какво имат в клуба. Фактът, че ангажиментът на Шаби дойде преди началото на сезона, беше от голямо значение за нас. Важно е да осъзнаем, че не всеки се хвърля на първата появила се възможност. Шаби Алонсо е много важен фактор, особено заради начина, по който се развихме миналата година", заяви Ролфес пред германските медии в понеделник.

Лидерът Леверкузен е единственият отбор от Бундеслигата, който все още е непобеден след 18 мача. "Аспирините" водят пред шампиона Байерн Мюнхен със седем точки, въпреки че баварците имат един изигран мач по-малко.