Щутгарт стигна до драматично равенство 3:3 у дома срещу Борусия Дортмунд. Швабите наваксаха пасив от два гола, при това с човек по-малко. Себастиан Але откри резултата в 26-ата минута, а Дониел Мален удвои в 33-ата минута. Малко след това Константинос Мавропанос беше изгонен. В 78-ата минута Танги Кулибали върна едно попадение, а шест по-късно Джоша Фагноман изравни. "Жълто-черните" отново поведоха в 93-ата минута чрез Джовани Рейна. В седмата минута на добавеното време Силас Катомпа Мвумпа оформи крайния резултат. 

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Така Борусия не успя да се възползва от грешката на Байерн и продължава да изостава на две точки от баварците. Отборът на Един Терзич има 57 точки и е втори във временното класиране. Щутгарт е 16-и с 24 точки. 

В 26-ата минута Але изпревари Дан-Аксел Загаду в наказателното поле и засече подаване на Дониел Мален за 0:1. В 33-ата минута нидерландецът овладя топката пред наказателното поле, намери коридор и отправи силен удар за 0:2. 

В 39-ата минута Мавропанос получи втори жълт картон, като така остави своя отбор с човек по-малко. 

Така се стигна до 78-ата минута, когато Валдемар Антон намери Танги Кулибали, който се справи с двама защитници и със страхотен удар вкара за 1:2. В 84-ата минута Фагноман беше най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле и вкара за 2:2. 

В третата минута на добавеното време на мача Джовани Рейна се оказа на точното място, за да реализира за 2:3. Четири минути след това Фагноман проби отдясно и подаде към Силас в наказателното поле. Конгоанецът със силен удар в долния ляв ъгъл вкара за крайното 3:3.