Борусия Дортмунд се завърна на победния път, след като надви с 1:0 като гост Херта Берлин. Двубоят беше от 4-ия кръг на Бундеслигата. В герой за "жълто-черните" се превърна Антони Модест. Френският нападател вкара единственото попадение в мача в 32-ата минута. 

Така вестфалци събраха 9 точки и заемат 5-о място във временното класиране. "Старата дама" е на 17-о място с едва една точка. 

Gulliver/GettyImages
11 снимки

Първата добра възможност за гол се откри в 15-ата минута, но Марко Ройс не успя да се разпише, след като беше спрян от гредата. Малко след това и Салих Йозджан не намери целта. В 25-ата минута опасен удар на Модест мина над лявата греда. 

В 32-ата минута "жълто-черните" поведоха. Модест засече с глава центриране на Йозджан и вкара първия си гол с екипа на новия си отбор. 

Дортмунд

източник: Sofascore

В 58-ата минута Кристенсен се намеси отлично след прецизен удар на Адейеми. Малко по-късно и Джуд Белингам беше спрян от вратаря на "старата дама". 

В 78-ата минута завърналият се след лечение на тумор на тестисите Марко Рихтер беше близо до гол, но топката "кацна" на горната греда.