Отбелязването на отишлия си наскоро, а именно един от най-добрите футболисти за всички времена – Франц Бекенбуер, се проведе на стадиона на родния му отбор Байерн Мюнхен - „Алианц Арена“. Възпоменанието на открито се проведе в родния му град и беше посетено от голям брой политически, обществени и спортни фигури от целия свят. На арената също така присъстваха и много фенове на Байерн Мюнхен.

„Не се сбогуваме само с футболист от световна класа. Ние си казваме „сбогом“ с една велика личност. Той ни вдъхновяваше. Неговата честност, приятелство и отношение бяха в съответствие с неговите футболни умения. Благодаря ти, Франц, благодаря за всичко“, каза президентът на Байерн – Франк-Валтер Щайнмайер.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Съотборниците на Бекенбауер, с които спечели Световната купа през 1970-а година, бяха сред хората, които положиха цветя в знак на почит. Цветя поднесе и Лотар Матеус, който изведе като играч Германия до титлата световен шампион 20 години по-късно. Именно тогава Бекенбауер пък е селекционер на Маншафта.