Отборът на Хофенхайм обяви, че първият отбор е изпратен в изолация до второ нареждане поради избухнало огнище на коронавирус. Във вторник клубът получи уведомление за още две положителни тестове от Робърт Сков и Мунас Дабур, които са с националните си отбори в момента.

Якоб Брун Ларсен също даде положителен резултат заедно с член на персонал на клуба през уикенда. В сряда сутринта пък стана ясно, че Себастиан Руди, Исак Белфодил и друг член на персонала също са положителни, докато на още един служител тестът беше неубедителен и трябва да се повтори.

В момента в клуба има седем активни случая на петима играчи, един треньор и служител, който е близо до отбора. В резултат на това Хофе обяви, че целият отбор влиза в карантина с незабавен ефект и ще остане изолиран за неопределено време.

„Не можем да обясним ситуацията“, заяви спортният директор на Хофенхайм Александър Розен.

„От месеци внимателно и съвестно спазваме хигиенния протокол. Преодоляхме пандемията в продължение на месеци без нито един положителен случай, но сега това ни удари силно", каза още той.

Клубът остава в тесен контакт с местните здравни власти.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.