Третата серия тестове в Динамо Дрезден откри два нови случая на коронавирус в отбора, съобщиха от клуба преди минути. В резултат на това целият състав, заедно с треньорския щаб и поддържащия персонал ще бъдат поставени под двуседмична домашна карантина.

„В последните седмици свършихме огромно количество работа, за да спазим всички предписани медицински и хигиенични мерки. В контакт сме с отговорните здравни власти и Германската футболна лига, за да координираме следващите стъпки. Реалността е, че нито можем да тренираме, нито да участваме в мачове през следващите 14 дни“, сподели отговорникът за спорта в Саксония – Ралф Минге. Уточнява се, че заразените играчи са без симптоми.

Динамо Дрезден трябваше да поднови кампанията си следващата неделя в 13:30 часа местно време с гостуването си на Хановер 96.

Германската футболна лига разкри, че е информирана от клуба предварително и, че следващите действия, касаещи плановете на Динамо ще бъдат определени в началото на следващата седмица.

В отговор на това от Хановер 96 пожелаха скоропостижно възстановяване на колегите си от Дрезден.

След първите тестове преди седмица, един състезател от Динамо даде положителна проба, след като е бил в самоизолация от 3 май.