Германският клуб Кьолн анонсира, че трима човека от клуба са дали положителен резултат за коронавирус. Отборът се завърна към тренировки на 6-и април, както и други клубове от Германия, като всички от тях тренираха на малки групи и с максимални хигиенни и санитарни изисквания, за да се преустанови разпространението на COVID-19.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Въпреки това „козлите” анонсираха чрез сайта си в петък вечер, че трима човека, като не се споменава от кой състав в клуба са, са дали положителни проби за коронавирус. Сега те ще преминат през изолация за две седмици, като през това време ще се правят непрестанни тестове.

Oт Кьолн признаха, че ще продължат да тренират по план, потвърди членът на щаба в борба с коронавируса в Германия Тим Майер. „Виждаме всеки ден различни ситуации, свързани с вируса. Иска ни се да редуцираме риска възможно най-рано”, каза Майер, който заема подобна позиция и в УЕФА.

„Винаги сме били уверени, че идеите ни ще позволят животът да продължи по план и ще бъдем отговорни за бъдещето на нашите съграждани”, казаха още от германския щаб за борба с коронавируса.