Айнтрахт Франкфурт разгроми с гръмкото 5:1 германския шампион Байерн Мюнхен в среща от 14-ия кръг на Първа Бундеслига. „Орлите“ направиха показно на баварците и показаха голяма ефективност, след като отбелязаха пет попадения от шест точни удара.

Омар Мармуш откри резултата в 12-ата, а Ерик Дина Ебимбе удвои аванса в 31-ата минута. Уго Ларсон направи резултата 3:0, а минута преди почивката Йошуа Кимих върна едно попадение за гостите. През втората част обаче нещата на терена не се промениха много-много и Ебимбе отбеляза втория си гол в 50-ата минута, а Ансгар Кнауф оформи крайното 5:1 след час игра.

Снимки: Gulliver/GettyImages
35 снимки

Домакините стартираха силно в 12-ата минута, когато Нусаир Мазрауи сбърка и топката попадна във Фарес Чаиби на прекрасна позиция в наказателното поле. Той стреля, а топката се удари в гредата, но след това отиде при Омар Мармуш, който реализира във вратата на Мануел Нойер за 1:0.

В 25-ата минута Хари Кейн имаше отличен шанс да изравни, след като бе изведен от Леон Горетцка, но нападателят покрай вратата.

Шест минути след това обаче нова грешка в защитата на баварците доведе до втори гол в тяхната врата. Ким Мин-дже загуби топката от Дина Ебимбе, след което френският халф напредна, Алфонсо Дейвис и Даю Упамекано не успяха да го спрат, и той успя да прокара топката покрай вратаря за 2:0.

Последва грешка на Кимих в центъра на терена в 36-ата минута, а Мармуш напредна през центъра и пусна към Уго Ларсон, който завърши отлично бързата атака за 3:0.

Байерн тръгна да търси гол и го намери минута преди края на редовното време на първата част, когато красиво попадение отбеляза Кимих. Лерой Сане получи топката отдясно и пусна към халфа, който прекрасно насочи топката към вратата на Кевин Трап за 3:1.

В началото на второто полувреме възпитаниците на Томас Тухел имаха шанс и за второ попадение. Удар на Кимих прати топката в Кейн пред вратата,  но капитанът на Англия реши да се обръща и върна на Ерик Максим Чупо-Мотинг, който стреля покрай вратата.

Пет минути след почивката обаче Айнтрахт реши всичко с четвърти гол, когато Чаиби напредна и пусна към Ебимбе, а юношата на Пари Сен Жермен се разписа за втори път в мача – 4:1.

След точно час игра Ансгар Кнауф пое късо подаване от Мармуш, справи се с играч на Байерн и не остави шанс на Нойер за крайното 5:1. 

В 71-ата минута нриятните новини за баварците продължиха и Серж Гнабри се контузи малко след влизането си в игра и трябваше да бъде заменен.

След тази загуба Байерн вече изостава с три точки от лидера Байер Леверкузен, който остава единственият без загуба през сезона сактив от 35 пункта. Айнтрахт заема седмо място в класирането с 21 точки. В следващия кръг баварците приемат Щутгарт, но преди това гостуват на Манчестър Юнайтед в последен мач от груповата фаза на Шампионска лига. „Орлите“ пък гостуват на Абърдийн в Лигата на конференциите, а след това пътуват за среща именно с лидера Леверкузен.