Челси и Борусия Дортмунд не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в приятелската среща, която се проведе на „Солджър Фийлд“ в Чикаго, САЩ. И двата гола паднаха късно в двубоя, като Мариус Волф откри в 80-ата, но Мейсън Бърстоу донесе равенството в 89-ата минута.

Gulliver/GettyImages
64 снимки

През първото полувреме Челси бе доминиращият отбор на терена, но не успя да материализира превъзходството си, като с пропуски се отличиха Николас Джаксън и Леви Колуил.

БТА / BTA
35 снимки

Лошата новина за англичаните бе, че Кристофър Нкунку се контузи още в 22-ата минута и се наложи да напусне терена принудително.

Борусия играеше търпеливо и дочака своя шанс в 80-ата минута. Тогава при един корнер топката бе изчистена, но попадна в краката на Самуел Бамба, неговият опит за удар мина през купа от играчи, рикошира в Себастиан Але и стигна до Волф, който отблизо насочи топката във вратата за 0:1.

Челси обаче успя да изравни в 89-ата минута чрез Мейсън Бърстоу, след като Михайло Мудрик центрираот свободен удар в наказателното поле, където се стигна до разбъркване, Енцо Фернандес отигра с глава, а след това 19-годишният Бърстоу стреля също глава и успя да прати топката в мрежата за крайното 1:1.

Така срещата завърши без победител, като Челси успя да спре страхотната серия от 5 поредни победи за Борусия в контролите през това лято.