Младият халф на Челси Итан Ампаду ще играе под наем в германския РБ Лайпциг през следващия сезон. Новината беше потвърдена официално на официалния сайт на "сините" днес.

18-годишният футболист впечатли с някои свои изяви за лондончани през миналия сезон и си спечели място в националния отбор на Уелс, но новият мениджър на Челси Франк Лампард е преценил, че няма да има нужда от младока през идния сезон.

Ампаду подписа договор за пет години със "сините" и ръководството на клуба вижда в него важна фигура за първия състав в бъдеще, но за момента той ще продължи развитието си в тима на Лайпциг, който завърши на трето място в Бундеслигата през миналия сезон и ще играе в Шампионската лига през следващия.

"Голям фен съм на Итан, опитах се да го взема в Дарби още миналия сезон, но е в негов интерес, и в интереса на Челси той да получи повече игрово време в друг отбор за момента. Малко съм разочарован, че няма да мога да работя с Итън тази година, но правим това заради него, защото за момента разполагаме с много качество в защитата и халфовата линия", коментира Лампард пред официалния сайт на клуба.