От Челси са се опитали да разберат дали нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер има в договора си с клуба откупна клауза, която да може да бъде активирана през януари, твърди английският "Дейли Телеграф".

23-годишният играч наскоро преподписа с отбора си, но все още не е ясно дали има подобна опция в контракта. Не се знае и в какъв размер би могла да бъде тя, като според различните информации евентуалното ѝ изражение варира между 30 млн. и 60 млн. евро.

От Лайпциг обаче са категорични, че не искат да продават своя голмайстор, който през тази кампания има 23 гола в 24 мача във всички турнири. На "биковете" им предстои важен пролетен дял от сезона, защото са лидери в Бундеслигата, като ги очаква и 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига срещу Тотнъм.

Челси има и други набелязани футболисти за своето нападение - Муса Дембеле, Джейдън Санчо, Вилфред Заха, Леон Бейли и Самуел Чуквуезе, добавя вестникът. При преговори за някой от тях лондончани могат да използват Оливие Жиру или Миши Батшуай като част от потенциална сделка. Тимът мисли и за подсилване в защита, като не е изключено да си върне Нейтън Аке от Борнемут за 40 млн. евро, допълва изданието.