Директорът на РБ Лайпциг - Макс Еберл, иска да поднови договора на испанския национал Дани Олмо, на фона на опасенията, че клубът ще се раздели с някои основни играчи през лятото.

Полузащитникът Конрад Лаймер и нападателят Кристофър Нкунку могат да напуснат след края на сезона, а Еберл е направил в приоритет подновяването на контракта на Олмо. Настоящият договор на крилото изтича през лятото на 2024-а година.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

„Досега имахме три срещи. Усещането ми е добро. Дани знае какво получава от клуба. Той е топ футболист, който има фантастичен потенциал“, заяви Макс Еберл по време на фен конференция.

Той добави, че иска да изгради нова структура в РБ Лайпциг, за да помогне за достъпа на млади играчи от региона в първия тим, създавайки резервен състав.

„Най-добрият начин е да откриваш и да работиш с млади играчи, да разпознаваш техния потенциал“, обясни Еберл, който е част от „биковете“ от миналия декември, след като по-рано през годината напусна Борусия Мьонхенгладбах и отказва обвиненията от феновете на противникови отбори за бизнес модела на клуба да му повлияят.