Ръководството на Байерн Мюнхен продължава да търси вратар, който да замени контузения Мануел Нойер. Капитанът на баварците счупи крак и е аут до края на сезона. Спортният директор на германския хегемон Хасан Салихамиджич иска казусът да бъде решен до 3 януари, когато отборът се събира за лагер в Катар. 

Първа опция пред Байерн е прекратяване на наема на Александър Нюбел в Монако, което би струвало 2 млн. евро на клуба. Вратарят обаче не е склонен да се завърне на "Алианц Арена", за да бъде резерва на Нойер през новия сезон, а освен това не желае да работи с треньора на вратарите Тони Тапалович. 

Поради тази причина на "Забенер Щрасе" са се насочили към другите си варианти. Вече е осъществен контакт със стража на Борусия Мьонхенгладбах Ян Зомер. Следващата опция е мароканският национал Ясин Буну. Той е впечатлил изпълнителния директор Оливер Кан по време на Мондиал 2022. 

Буну е фен на Байерн от дете, поради което е склонен да премине на "Алианц Арена", пише TZ. Той нямал против да бъде втори избор, след като Нойер се възстанови, тъй като именно за такъв беше привлечен от настоящия си клуб Севиля. Смята се, че андалусци ще искат около 20 млн. евро за Буну. Освен това мароканецът говори английски, френски и испански, поради което няма да има никакви проблеми в комуникацията с отбраната пред себе си.