Германският шампион Байерн Мюнхен ще започне защитата на титлата си в Бундеслигата с гостуване на първенеца в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт на 5 август, съобщи агенция ДПА. В Германия шампионът открива първенството в първия мач от новия сезон.

Вицешампионът Борусия Дортмунд ще започне кампанията с домакинство на Байер Леверкузен, който бе трети през миналия сезон, на 6 или 7 август. РБ Лайпциг пък ще стартира с гостуване на Щутгарт.

Първата среща между Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд през сезона ще се играе в Дортмунд на 7, 8 или 9 октомври, а вторият мач в Мюнхен ще бъде на 31 март 2023-а, 1 или 2 април. Точните дати ще бъдат обявени след преговори с притежателите на телевизионните права.

Тази година ще е малко по-различна заради планираната пауза след 13 ноември, тъй като от 21 ноември до 18 декември ще се проведе Мондиал 2022 в Катар. Бундеслигата ще се поднови на 20 януари 2023-а и ще продължи до 27 май.

Турнирът за Купата на Германия ще започне на 29 юли-1 август, а на 30 юли носителя на трофея РБ Лайпциг и шампионът Байерн Мюнхен ще играят за Суперкупата на страната. Финалът за Купата на Германия ще се състои на 3 юни 2023 година.