Дългото чакане в Германия приключи! Бундеслигат се завръща след дълга пауза, а още в първия кръг през новата година, феновете ще се насладят на великолепен сблъсък. Рекордьорът по спечелени титли – Байерн Мюнхен, гостува на един от кандидатите за първото място през този сезон, а именно отбора на РБ Лайпциг.

Срещата е днес от 21:30 часа и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 3.

Байерн е лидер във временното подреждане с актив от 34 точки след изиграни 15 мача, докато РБ Лайпциг заема третото място в таблицата с 28 пункта.

Отборът на домакините се намира в отлична форма. Назначението на Марко Розе начело на тима даде отлични резултати. След кошмарния старт на сезона при Доменико Тедеско, под ръководството на Розе, тимът намери верния път и впечатлява с представянето си. Лайпциг има само една загуба при Розе, който пое отбора, когато той се намираше в близост до зоната на изпадащите.

От средата на октомври, Лайпциг е непобеден, като в процеса записа 13 двубоя, 11 от които завършиха с победа. Формата като домакин на отбора също е най-добрата в Бундеслигата.

Тимът на Юлиан Нагелсман също е на висота. Преди Световното първенство в Катар Байерн вкара забележителните 21 гола в само четири мача. В същото време колосът от Мюнхен е най-добрият гост в лигата, което обещава истинско зрелище на стадион „Ред Бул Арена”.