Нападателят на РБ Лайпциг Андре Силва даде интервю, в което коментира престоя си в РБ Лайпциг, както и треньора на тима Марко Розе. 

"Чувствам се добре след година и половина в Лайпциг. В началото всичко наоколо беше различно и трябваше да се адаптирам. Градът също ми харесва. Чувството на стадиона, феновете, енергията. Това отличава Бундеслигата от Ла Лига и Серия А. Всичко е много различно. Енергията е уникална, защото стадионите са пълни. 

С Лайпциг добихме манталитета да не се предаваме. Опитваме се да играем по-добре, да бъдем компактни, да се подобряваме. Понякога съм титуляр, понякога - не. Моята роля е да помагам на отбора. Опитвам се да се адаптирам към отбора. В Лайпциг съм играл като плеймейкър и нападател. Винаги давам 100%. Трябва да разгадавам играта на другите. Тук не мога само да съм в наказателното поле. Отборът се нуждае от други неща от мен. Трудно бих достигнал до 28 гола. Мога да ги разделя между голове и асистенции. Винаги искам да подобрявам своите статистики. 

За последната година и половина се смениха трима треньори. Нещата се променяха. Марко Розе донесе повече стабилност", каза португалецът. 

Цялото интервю на Андре Силва вижте в прикаченото видео.