Германският топ-съдия Феликс Брих ще продължи да ръководи мачове в Бундеслигата и през следващия сезон, след като отпадна ограничението за възраст. Това стана след решението на съда по дело, предизвикано от бившия топ-арбитър Мануел Грефе, който поиска границата от 47 години да падне, тъй като е незаконна.

Разбрахме се, че мога да продължа още една година да ръководя мачове в Германия. Предпоставка за това разбира се, ако покрия физическите нормативи, и ако съм физически здрав", коментира Феликс Брих пред агенция ДПА.

"За момента решението е да направя още една година и догодина през юни ще преценяваме как ще продължат нещата".

Брих е съдия в системата на германския футбол от 1999-а година, а пет години по-късно влиза в ранглистата на Бундеслигата. Също така дълги години ръководи и топ-мачове в Европа, тъй като беше и в листата на УЕФА, но сега ще се насочи само на местно ниво.

"Във форма съм, направих добър сезон и все още се забавлявам на терена. Също така съм доволен, че нямам двойно бреме и с мачове на международно ниво. Беше прекрасен период и да ръководя в турнирите на УЕФА, но смятам, че ще стане прекалено тежко", ако го правя и на 48 години, добави Брих.

Реферът от Мюнхен може да се похвали в кариерата си с мачове на две Световни и на две Европейски първенства. През 2017-а година той ръководи финала в Шампионската лига между Ювентус и Реал (Мадрид), а три години по-рано УЕФА му даде и финала в Лига Европа между Севиля и Бенфика.

"Бундеслигата е страхотно първенство, мачовете се играят на прекрасни стадиони. Обичам мачовете тук. Какво ще следва, ще видим по-нататък. Не знам до кога ще свиря мачове, но амбицията ми е като изляза от терена, на първо място да не се срамувам от представянето си. Иначе искам да се насоча към преподаването", завърши топ-съдията./БТА