Босът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер опита да сложи край на спекулациите, свързващи баварците с голмайстора на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд.

„Няма да опитваме да привлечем Халанд, защото имаме най-добрия нападател в света Роберт Левандовски. Убеден съм, че Роберт може да играе на същото ниво още години и ще съм щастлив, ако приключи кариерата си тук”, каза Хайнер.

„Твърде лесно е да се каже: „Байерн има повече пари и следователно ще стане шампион”. Свършихме невероятно добра работа не само с пари, но и с това как бе селектиран отборът. Футболисти като Томас Мюлер, Джамал Мусиала и Йосип Станишич са наши юноши и не ни струват много пари”.

„ Не купуваме играчи, за да отслабваме съперниците си. Правим го въз основа на това, от което се нуждае нашият състав, за да го подобрим. Подписването с Упамекано и Забитцер беше логична стъпка. Юлиан работеше с тях и ги познава отлично”.

„Наистина отслабването на Лайпциг не беше нашата цел. Имаме и други противници в Шампионската лига. Опитваме се да изградим отбора си така, че да можем да се конкурираме с останалите в Германия и Европа”, завърши Хайнер пред „Sport1”.