Президентът на Байерн Херберт Хайнер говори по актуални теми, свързани с клуба. Той за пореден път обяви, че Левандовски няма да бъде продаван, а освен това нито отрече, нито призна дали Садио Мане попада в трансферните планове на баварците.

„Не мога да разбера отношението към Салихамиджич. Когато спечелим 10 поредни титли, това е благодарение на треньори и играчи, а когато загубим – заради Салихамиджич”, заяви Хайнер по повод освиркванията към спорния директор на Байерн при празненствата за титлата.

Шефът на баварците отново обяви, че трансфер на Роберт Левандовски през това лято няма да има. „Той вкарва невероятен брой голове година след година. Защо да го продаваме? Няма негов заместник, няма друг, който да вкарва толкова много попадения. Вече доста често го казвам – Роберт Левандовски има договор до 30 юни 2023 година и ще го изпълни”.

Хайнер не пожела да назове дали Садио Мане е опция за Байерн. „Не мога да говоря с имена. Оглеждаме пазара, като правим всичко възможно, за да направим добър отбор. Целта ни е максимален спортен успех. Искаме в следващите години пак да сме шампиони на Германия, както и да играем за трофея в Шампионската лига”, добави Хайнер пред TZ.