Борусия Дортмунд постигна важна победа в третия кръг на Бундеслигата, надвивайки с 3:1 гостуващия Айнтрахт Франкфурт на „Сигнал Идуна Парк”. Абду Диало даде аванс на „вестфалци” в 36-ата минута, а Себастиен Халер изравни резултата в 68-ата минута. С нови два гола на Мариус Волф в 72-ата и на Пако Алкасер в 88-ата се стигна до крайния резултат, който донесе три точки за тима на Люисен Фавър.

Дортмундци излезе начело в Бундеслигата, като събра седем пункта, но е с мач повече от всички други тимове. Айнтрахт пък е десети с три точки, неуспявайки да вземе точка от първия кръг насам.

30 снимки

„Вестфалци” дръпнаха в резултата в 36-ата минута, след като защитникът Абду Диало засече центриране от корнер. Вратарят на Айнтрахт Кевин Трап отрази първия опит на французина, но последва добавка, която бе точна и вдигна на крака „Сингал Идуна Парк”.

В 68-ата минута обаче Себастиен Халер бе най-съобразителен след центриране и отблизо успя да преодолее вратаря Бюрки, за да изравни резултата и да прати в смут дортмундските фенове, но все пак в 72-ата минута дошлият в Борусия от Айнтрахт Мариус Волф отново възстанови предимството на домакините.

Джейдън Санчо проби мощно отляво и меко подаде надясно към Волф, който овладя и с мощен изстрел с десния крак матира Кевин Трап – 2:1.

Две минути преди края на срещата пък остана време и на Пако Алкасер да се разпише, като това бе първият гол на футболиста след трансфера му в германския тим. Алкасер получи на границата на наказателното поле и със зловещ шут с левия крак оформи крайният резултат на 3:1.

В идния кръг Борусия Дортмунд ще гостува на Хофенхайм, докато Айнтрахт Франкфурт приема РБ Лайпциг.