Отборът на Борусия Мьонхенгладбах надви с 3:1 Бохум в мча от 6-ия кръг на Бундеслигата. Трите попадения на гостите паднаха още през първата част и решиха развоя на срещата.

В 27-ата минута Аласан Плеа пусна пас към Флориан Нойхаус, който стреля от границата на наказателното поле, а топката се озова в долния ляв ъгъл на вратата.

Десет минути след това този път Плеа отбеляза, след като засече центриране на Максимилиан Вьобер и с мощен удар с глава прати топката в мрежата.

В продълженията на първото полувреме Плеа продължи да блести, след като се измъкна от защитата на Бохум и от ръба на пеналтерията оформи класическото 3:0.

Домакините отбелязаха попадение в 68-ата минута, когато Антони Лосила бе оставен сам в наказателното поле на Мьонхенгладбах. Той запази хладнокръвие и отбеляза.

Дълбоко в продълженията Бохум стигна и до още един гол. Отново Лосила се ориентира най-добре и изпрати избита топка във вратата на гостите за 2:3. Голът обаче бе отменен след преглед с ВАР заради нарушение в атака.

И двата отбора се намират в долната част на класирането, като Бохум има едва 3 точки и заема 15-ата позиция, а Борусия Мьонхенгладбах е с две места напред и две точки повече.