Борусия Мьонхенгладбах се върна към победите след успех с 3:1 над Щутгарт в Бундеслигата. 

Guilliver/GettyImages
23 снимки

Двубоят започна много силно за домакините. В 4-ата минута Джонас Хофман успя да се откъсне от защитниците и отбеляза страхотен гол извън наказателното поле, за да даде преднина на Мьонхенгладбах. В 15-ата минута пък Аласан Плеа получи пас в наказателното поле, а в наказателното на Щутгарт имаше достатъчно време, за да отиграе добре тази възможносто, той шутира към вратата, но липсваше сила. Флориан Мюлер направи рутинна намеса и спаси.

В 17-ата минута настъпи спорна ситуация. Футболистът на домакините - Рами Бенсебайни получи жълт картон за грубо нарушение, а чак минута след това съдията даде сигнал, че ВАР преглежда ситуацията за евентуален червен картон. Самият рефер бе извикан на монитора край тъчлинията, но остана доволен с първоначалното си решение и остави само жълт картон за Рами. 

Мьонхенгладбах удари съперника си за втори път в 25-ата минута, когато Аласан Плеа подаде към Маркюз Тюрам, който пое в наказателното поле на гостите и шутира - 2:0.

Три минути по-късно домакините изявиха сериозни претенции за дузпа, но съдията остави играта да продължи. 

В 35-ата минута Тиаго Томаш се възползва от избита топка и преодоля вратаря с удар в долния десен ъгъл. Така той върна един гол във вратата на домакините и даде надежди на Щутгарт за нещо повече. 

Във второто полувреме темпото значително падна, а реални голови възможности нямаше. В 64-ата минута Паскал Шенцел от състава на гостите бе близо до това да стигне дълго подаване, но не успя. Можеше да стане страшно, ако бе настигнал топката. 

Щутгарт имаше своя шанс да изравни в 83-ата минута, когато Серу Гираси получи страхотна възможност да отбележи. Той бе намерен в малкото наказателно поле и стреля, но стржът на Мьонхенгладбах се намеси великолепно, за да запази преднината на тима си. 

В добавеното време на мача Патрик Херман (95') реализира трето попадение за домакините, само секунди, след като се бе появил в игра. То подпечата победата на Мьонхенгладбах, които се изкачиха до 7-то място в класирането с тези три точки. Щутгарт остава опасно близо до зоната на изпадащите - 15-то място с 11 точки.