Борусия Мьонхенгладбах навлиза във все по-добра форма и от това се изпати Волфсбург, който регистрира тежка загуба с 0:4 при визитата си на "жребчетата" от 11-ия кръг на Бундеслигата. В трети пореден мач отборът на Херардо Сеоане вкара поне по три гола. Днес точни бяха Томаш Чванчара (16'), Роко Райц (42'), Франк Онора (64') и Аласан Плеа (71').

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Гръмката победа придвижи Борусия на 9-о място в класирането с 13 точки. Толкова има и Волфсбург, който остана без победа в последните си 4 шампионатни двубоя.

Първата интересна ситуация на "Борусия Парк" беше пред вратата на домакините, но Мориц Николас отрази удара на Якуб Камински. След четвърт час игра перфектна атака на "жребчетата" завърши с ниско подаване на Онора към Чванчара, който с лекота опъна мрежата. Малко по-късно Аласан Плеа можеше да удвои, но Кун Кастеелс изби.

В 36-ата минута Йонас Винд пропусна да възстанови равенството от удобна позиция. В 42-ата Кастеелс сгреши фатално. В опита си да намери свой съотборник той прати топката в краката на Роко Райц, който напредна, финтира защитник на Волфсбург и отбеляза първия си гол в Бундеслигата.

В средата на втората част центриране от корнер прехвърли защитата на гостите и топката отиде на крака на Онора. Бившият футболист на Брест стреля много силно, а Кастеелс отново не се намеси достатъчно добре и кълбото влетя във вратата ну.