Борусия Дортмунд спечели с 4:0 гостуването си на Кьолн от 18-ия кръг в германската Бундеслига. Два гола за победителите вкара Дониел Мален, а колегата му в атака Никлас Фюлкруг добави един с точно изпълнена дузпа. Ударът от 11-те метра бе спечелен от новото попълнение в състава на Един Терзич – Джейдън Санчо. Последното попадение бе дело на Юсуфа Мукоко.

Английският национал Санчо участва в отбелязване на гол във втора поредна седмица. В дебюта си за Борусия преди дни Санчо асистира директно за попадение на Марко Ройс във вратата на Дармщат.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Срещата започна повече от добре за гостите, които поведоха след само 12 минути игра. След едно изпълнение на корнер от страна на Юлиан Брандт, Дониел Мален се оказа непокрит и с безпощаден удар успя да направи 0:1.

Около 20 минути по-късно Борусия можеше и да удвои преднината си, но Фюлкруг се отличи с пропуск. Минути след нападателя и Тома Мюние не успя да отбележи от добра ситуация, като ударът му срещна гредата и излезе в аут.

Фюлкруг все пак се реваншира за своя пропуск с точно отбелязана дузпа в началото на втората част. Стрелецът прати Марвин Швабе в другия ъгъл за 0:2 в 58-ата минута.  

Точно три минути трябваха на Борусия да направи резултата класически. Дониел Мален излезе сам срещу Швабе и лесно го преодоля за своя втори гол в мача и общо трети за „жълто-черните“.

В самия край на мача гостите от Дортмунд организираха бърза атака, която завърши с гол на Юсуфа Мукоко за 4:0. Младокът отбеляза на празна врата от броени метри.

С победата Борусия събра 33 точки и е на петата позиция в класирането. С толкова точки е и РБ Лайпциг, който е последният тим в зона Шампионска лига към момента. „Козлите“ остават на предпоследната 17-а позиция с 11 пункта.

Други резултати от Бундеслигата:

Хайденхайм - Волфсбург 1:1

Дармщат - Айнтрахт Франкфурт 2:2

Фрайбург - Хофенхайм 3:2