Борусия Дортмунд поведе с 2:0 срещу Майнц в среща от 33-ия кръг на Бундеслигата, но на полувремето двата отбора трябваше да остават с 16 минути повече, след като над стадиона се изви истинска буря. В крайна сметка Борусия спечели с 3:1 и си гарантира участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

С този успех жълто-черните събраха 61 точки и водят с 4 пред Айнтрахт (Франкфурт), който е на 5-ата позиция. Те спорят за 3-ото място с Волфсбург, който също е съвсем близо до Шампионската лига, тъй като освен трите точки повече, има и по-добра голова разлика от Айнтрахт.

Рафаел Герейро даде преднина на отбора на Един Терзич в 23-ата минута, а Марко Ройс покачи на 2:0 в 42-ата. И двете попадения паднаха след асистенции на Джейдън Санчо.

Като нищо Терзич може да остане и постоянен треньор, след като само преди няколко дни играчите му отнесоха РБ Лайпциг и спечелиха в Берлин Купата на Германия.

В 80-ата минута дойде момента и Ерлинг Холанд да покаже класата си. Той овладя топката в наказателното поле на домакините и макар че беше държан от защитник с ръце, успя да се освободи и подаде чудесно на Юлиан Бранд, който на празна врата вкара за 3:0. Робин Куиасон оформи крайния резултат, след като в последните минути вкара дузпа за Майнц и ги отсрами с почетен гол.