Борусия Дортмунд стигна само до равенство 1:1 при визитата си на Айнтрахт Франкфурт в мач от 10-ия кръг на Бундеслигата на Германия.

По този начин "жълто-черните" пропуснаха да скъсят дистанцията с лидерите Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг, които по-късно днес излизат един срещу друг.

Айнтрахт поведе в мача с гол на Дайчи Камада още в 9-ата минута и до почивката домакините бяха по-добрият тим. След паузата Борусия показа друго лице и в 56-ата минута Джовани Рейна изравни. В последния половин час гостите продължиха да търсят пълния обрат, но в отсъствието на голмайстора си Ерлинг Холанд нямаха шанс да стигнат до трите точки.

В класирането Борусия заема трето място с 19 точки, на една зад Лайпциг и на три зад шампиона Байерн. Айнтрахт е на осма позиция с 13 точки.

Само до равенство стигна и другият отбор, носещ името Борусия в Бундеслигата. Като гост Борусия Мьонхенгладбах завърши 2:2 с Фрайбург.

Бреел Емболо даде аванс на "жребчетата" в средата на първото полувреме, но Фрайбург изравни почивката с гол на Филип Лайнхарт.

В 49-ата минута Фрайбург направи пълен обрат, след като Винченцо Грифо бе точен от дузпа, но още в ответната атака Гладбах изравни чрез Аласан Плеа, който оформи крайното 2:2.

В класирането Борусия Мьонхенгладбах заема седмо място с 16 точки, а Фрайбург е 14-ти с 8.

При 2:2 приключи и мачът между Кьолн и Волфсбург. "Козлите" на два пъти повеждаха през първото полувреме чрез Ян Тилман и Онжей Дуда, но голове на Макс Арнолд в 29-ата минута и Вут Вегхорст в 47-мата позволиха на "вълците" да вземат точка.

В последния мач от съботния следобед новакът Арминия Билефелд прекъсна серията си от загуби и се наложи с 2:1 над Майнц.

Мануел Притл и Рицу Доан дадоха солиден аванс на Арминия за половин час игра, а в края на мача Кевин Щогер върна един гол за Майнц.

Въпреки победата Арминия остава на 16-о място в класирането и в зоната на изпадащите със 7 точки, докато Майнц е една позиция по-надолу с 5 точки.