Отборът на Борусия Дортмунд победи с 1:0 Вердер Бремен в мач от 8-ия кръг на Бундеслигата. Така "жълто-черните" излзат на върха в немското първенсто с 20 точки, но и мач повече.

Домакините започнаха добре срещата, но без чисти голови положения. В 26-ата минута пък имаха сериозни претенции, след като техен играч бе съборен в наказателното на "бременските музиканти". Съдията остави играта да продължи.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Шест минути след това Марко Ройс получи прецизен пас в пеналтерията и стреля, но ударът му мина встрани от десния страничен стълб. В 40-ата минута Михаел Цетерер блесна с добра намеса, за да откаже Дониел Мален, който стреля в горния ляв ъгъл, но не успя да преодолее стража на Вердер Бремен.

В 53-ата минута шут на Никлас Фюлкруг бе блокиран. Минута след това Дониел Мален бе близо до гол, след като стреля от движение в наказателното поле. Топката обаче мина на сантиметри от целта.

Домакините стигнаха до попадението в 67-ата минута, когато Юлиан Бранд бе изведен от Емре Джан. Той запази хладнокръвие и преодоля стража на гостите за 1:0. 

В следващите минути Вердер Бремен се опита да отговори, като най-близо до гола бе в 82-ата минута.Джъстин Гидеон получи пас и стреля от вътрешността на пеналтерията. Ударът му бе насочен към долния десен ъгъл, но Грегор Кобел се намеси отлично и спаси.