Отборът на Борусия Дортмунд допусна втора загуба от началото на сезона в Бундеслигата, след като днес отстъпи като гост с 0:1 в дербито срещу Борусия Мьонхенгладбах. Единственото попадение отбеляза Денис Закария в 37-ата минута.

Поражението на „жълто-черните“ пропусна звездата на тима Ерлинг Халанд, който лекува мускулна травма, а заради контузия на терена не беше и капитанът Марко Ройс. Тяхната липса несъмнено се усети, след като съотборниците им не успяха нито веднъж да уцелят очертанията на вратата.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Дортмунд игра и с човек по-малко от 40-ата минута, когато Махмуд Дахуд се развика на съдията заради показан му жълт картон и бързо получи втори такъв.

Иначе Денис Закария откри резултата в 37-ата минута, след като влезе  наказателното поле, получиха се няколко рикошета, а след тях той стреля от около точката и не остави шансове на Гргор Кобел.

Гостите можеха и да отмъкнат една точка в края, но Торган Азар нямаше късмет.

Срещата на „Борусия Парк“ беше специална за новия треньор на Дортмунд Марко Розе, който до миналия сезон беше начело на Гладбах. Местната агитка обаче не го посрещна добре, като издигна плакати срещу него и го освиркваше.

За „жребчетата“ това днес беше втора победа, но тимът продължава да е с отрицателна голова разлика. Отборът заема 11-ата позиция с актив от 7 точки, докато Дортмунд е четвърти с 12 и вече на четири от лидера Байерн Мюнхен. В следващия кръг Гладбах гостуват на Волфсбург, докато Дортмунд приемат Аугсбург.