Борусия Дортмунд е уредил трансфера на младия талант от Андерлехт Жюлиен Дюранвил, твърди вестник "Екип". Белгийският отбор е съперник на Лудогорец в 1/16-финалите на Лигата на конференциите, като първият мач между двата отбора е на 16 февруари в Разград.

Двата клуба са се разбрали за трансфера на 16-годишния нападател Дюранвил, като Борусия ще плати 8,5 милиона евро плю още 3 милиона евро различни бонуси. Той ще премине медицински прегледи в Дортмунд в четвъртък, след което ще подпише договора си с клуба.

Дюранвил е смятан за новата сензация на белгийския футбол. Той дебютира за първия отбор на Андерлехт през май в дерби срещу Брюж. Националът на Белгия до 19 години трябва да подпише договор с германския клуб за 4,5 години. Той има 6 мача в първенството на Белгия през сезона (1 гол) и 4 мача за Лигата на конференциите, като от месец октомври насам лекува различни контузии.

С парите от трансфера Андерлехт вероятно ще е активен на пазара и ще направи входящи трансфери. Отборът е на 11-място в класирането на белгийската Юпилер лига, като е само на 4 точки над зоната на изпадащите. / БТА