Борусия Дортмунд постигна много важна и ценна победа в отложения мач от 25-ия кръг в Бундеслигата, след като се наложи с 1:0 над Майнц като гост. Eдинственото попадение за гостите вкара Аксел Вицел в 87-ата минута, който засече подаване на Джовани Рейна.

Майнц Борусия Дортмунд

източник: Sofascore.com

С този успех Борусия събра 56 точки и доближи Байерн на 4 точки, Майнц е на 10-о място с 34 точки и трето поражение в последните шест мача на отбора.

Рейна се появи като смяна в 69-ата минута, а 12 по-рано след контузия се върна Ерлинг Холанд, като двамата изработиха гола.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

Мачът не беше особено атрактивен в по-голямата си част, но въпреки това гостите от Дортмунд можеха да поведат чрез Джъд Белингам в 20-ата минута. Картината не се промени през второто полувреме, като домакините можеха да стигнат до гол в 50-ата минута. Ударът след бъркотия в пеналта на австриеца Карим Онисивоа излезе в аут край страничната греда. Холанд имаше една ситуация в 74-ата минута, но не успя да насочи топката. И все пак гостите стигнаха до важната победа три минути преди края, когато Рейна подаде от свободен удар и белгийският полузащитник с десния крак прати топката във вратата.