Ръководството на Борусия Дортмунд е отправило ултиматум към Пиер-Емерик Обамеянг. Шефовете на германския клуб искат да са наясно с бъдещето на нападателя до края на юли, коментира „SportBild“.

Габонският национал е свързван с трансфер в Пари Сен Жермен и Манчестър Сити, а Ливърпул също не крие своя интерес към него.

От Борусия Дортмунд са категорични, че ако не постигнат споразумение с нито един отбор до края на следващия месец, Обамеянг ще остане на „Сигнал Идуна Парк“ и през следващия месец.

Смята се, че Пари Сен Жермен е основният фаворит за подписа на Обамеянг, след като парижани отправиха оферта на стойност 70 милиона евро за голаджията.

Обамеянг все по-близо до ПСЖ

Очаква се френският тим да предложи годишна заплата от над 9 милиона евро на 27-годишния нападател. Обамеянг добре познава футбола във Франция, след като между 2008 и 2013 година игра последователно за отборите на Дижон, Лил, Монако и Сен Етиен.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп лично настоява за трансфера, тъй като той отлично познава качествата на Обамеянг, с когото работи в Дортмунд в периода 2013-2015 година.

Обамеянг записа 40 гола и 5 асистенции в 46 мача през миналия сезон и помогна на Борусия да спечели купата на Германия.