Лидерът в Бундеслигата Борусия Дортмунд не успя да спечели гостуването си на Бохум от 30-ия кръг на шампионата. „Жълто-черните“ стигнаха само до равенство 1:1 с 15-ия във временното подреждане.

Борусия остава на лидерската позиция с 61 точки, но Байерн Мюнхен дебне с две по-малко и мач пасив.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Противно на очакванията Бохум поведе с гол в 5-ата минута. След рикошет топката се озова в краката на Антони Лосила, който със страхотен удар в горния десен ъгъл матира Грегор Кобел.

„Жълто-черните“ първо успяха да се съвземат и изравниха секунди по-късно. Това се случи в 7-ата минута. Себастиан Алер беше изведен в наказателното поле. Той пусна към непокрития Карим Адейеми. Младокът нямаше как да пропусне от напълно чиста позиция – 1:1.

В 27-ата минута Адейеми можеше да вкара за пълен обрат, но ударът му премина на сантиметри от целта. До почивката гостите натиснаха сериозно, но нов пропуск направи Адейеми, а удар на Дониел Мален беше спасен.

Десет минути след началото на втората част Бохум имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени. Десет минути по-късно Адейеми също претендира, че е фаулиран в наказателното поле, но съдията бе категоричен, че няма основания за наказателен удар.

В последната минута от редовното време Матс Хумелс прати топката в мрежата, но попадението не беше зачетено заради засада.

В добавеното време Дортмунд притисна Бохум и с всички сили потърси победния гол, но не го намери и загуби две точки в борбата за титлата.