Отборът на Борусия Дортмунд надви гостуващия Унион Берлин с 4:2 в среща от 5-ия кръг на германската Бундеслига.

Рафаел Герейро откри резултата в 10-ата минута с красиво попадение. Португалският национал отбеляза във вратата на Андреас Луте с фантастично воле от малък ъгъл.

В 24-ата минута звездата на „жълто-черните“ Ерлинг Халанд отбеляза дежурното си попадение, след като засече с глава центриране отдясно на Тома Мюние.

В 52-ата минута защитникът на Унион Марвин Фридрих си отбеляза доста куриозен автогол и резултатът стана 3:0. Фридрих се опита да избие топката след подаване отдясно, но тя се удари по неприятен за него начин в крака му и попадна във вратата.

Пет минути по-късно обаче Макс Крузе върна едно попадение за столичани от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Аксел Витсел срещу появилия се преди секунди на терена Кевин Беренс.

В 81-ата минута резервата Андреас Воглзамер отбеляза още един гол за Унион, след като вкара с глава във вратата на Грегор Кобел за 3:2 и върна интригата на „Сигнал Идуна Парк“.

Само две минути по-късно Халанд вкара нов красив гол, с който сложи точка на спора. Норвежецът получи извеждащ пас от Матс Хумелс и майсторски прехвърли Луте.

В 86-ата минута сантиметри не достигнаха и на Марко Ройс да реализира пети гол. Той имаше малшанса да уцели греда след изпълнение на фал, но въпреки това Борусия взе своето и се доближи плътно до Байерн.

По този начин Борусия изскочи втори с 12 точки, докато Унион е осми с 6 пункта.