Борусия Дортмунд отново не успя да запише победа  в Бундеслигата, след като завърши 1:1 в гостуването на Аугсбург. Ермедин Демирович даде аванс на домакините в 23-ата минута, а Дониел Мален донесе точката на „жълто-черните“ с гол в 35-ата минута. 
 
В предишните два мача Дортмунд завърши 1:1 с Леверкузен и загуби с 2:3 от РБ Лайпциг. Отборът заема петото място в класирането с 26 точки, Аугсбург е на 10-а позиция с 18 пункта.
 
Двубоят започна с натиск на Борусия Дортмунд и в 8-ата минута само добрата изява на вратаря Фин Дамен попречи на Марко Ройс да открие резултата. Малко след това съотборикът му Рами Бенсебаини шутира в аут от добра позиция.
 
Изненадващо домакините поведоха в 23-ата минута чрез Ермедин Демирович, който матира Грегор Кобел с удар в долния ляв ъгъл. Борусия отговори в 35-ата минута, когато Дониел Мален получи добър пас от Никлас Фюлкруг и възстанови равенството.
 
10 минути след почивката голайсторът за Аугсбург пропусна чудесен шанс отново да изведе отбора си напред. Никлас Фюлкруг пък не успя да се възползва от рикоширала топка на границата на наказателното поле на Аугсбург в 82-ата минута. Националът на Германия шутира покрай левия страничен стълб на вратата на домакините.
 
Други резултати от 15-ия кръг в Бундеслигата:
 
Бохум - Унион Берлин 3:0
1:0 Такума Асано (45)
2:0 Гонсало Пасиенсиа (54) 
3:0 Кевин Щьогер (78-дузпа)
 
Дармщадт - Волфсбург 0:1 
0:1 Ловро Майер (63)
 
Майнц - Хайденхайм 0:1 
0:1 Марвин Пирингер (12)