Борусия Дортмунд няма да се откаже от битката за титлата в Бундеслигата с Байерн Мюнхен и може да има на разположение Нико Шлотербек и Рафаел Герейро, които се завръщат от контузии за неделния мач срещу Волфсбург. Тимът загуби първото си място в класирането миналата седмица, когато завърши 1:1 с Бохум, но старши треньорът Един Терзич се надява, че неговите футболисти могат да обърнат отново хода на събитията в последните четири мача.

Борусия ще играе три от тях пред собствена публика и е най-добрият домакински отбор в шампионата този сезон. Но следващите три мача на състава са след тези на Байерн като часове, преди последният кръг на 27 май, когато всички срещи са по едно и също време.

"През последните няколко седмици имаше промени на върха. Знаем, че не държим първото място в ръцете си в момента, но можем да увеличим коефициентите с четири победи, така че искаме да продължим натиска", каза Терзич пред медиите.

"Имаме много добра химия в отбора. Разбира се, на момчетата им пука при неуспехи. Всичко се дължи на факта, че имаме тази голяма цел. Единственото, на което можем да повлияем, са нашите собствени мачове. Става въпрос за поддържане на напрежението. Това работи само, ако вземем три точки", добави треньорът.

Шлотербек и Герейро може да се завърнат срещу Волфсбург, който също има за какво да играе, тъй като преследва място в европейските клубни турнири.

"Все още има малки въпросителни около Рафа Герейро и Нико Шлотербек, но и двамата трябва да се върнат на терена за днешната тренировка и тогава ще видим", каза Терзич на пресконференцията.

Борусия заема второ място във временното класиране в Бундеслигата с 61 точки, на една зад лидера Байерн Мюнхен четири кръга преди края на сезона. Волфсбург е седми с 46 точки в актива си./ БТА