Борусия Дортмунд се наложи над Фрайбург с 3:0 на „Сигнал Идуна Парк“ в мач от 21-ия кръг в Бундеслигата. Доньел Мален се разписа на два пъти за вестфалци в първото полувреме, а Никлас Фюлкруг сложи точката на спора в края на второто полувреме, с което донесе успеха на своя тим над „бразилците от Брайсгау“.
След този успех Борусия Дортмунд се утвърди в топ 4 в Бундеслигата, след като вече има 40 точки в актива си и е на 4 пункта от петия РБ Лайпциг, който е с мач по-малко от „жълто-черните“. След третото си поредно поражение Фрайбург остава на 7-мо място с 28 точки.
 
Двубоят започна с натиск от страна на Борусия Дортмунд. В 14-ата минута Дони Мален се възползва от рикошет в наказателното поле на Фрайбург, за да стреля от близко разстояние, но Ноа Атуболу направи страхотно спасяване.
 
Натискът на домакините даде резултат в 16-ата минута, когато Марсел Забицер напредна през центъра и комбинира с Никлас Фюлкруг, който остави топката за Мален, който от своя страна отправи мощен удар и залепи топката в горния ляв ъгъл на вратата на Фрайбург.
 
След центриране в наказателното поле на Борусия Дортмунд в 21-ата минута, снажният Мишел Грегорич стреля с глава, но Грегор Кобел отрази.
 
До края на първото полувреме Борусия Дортмунд удвои преднината си. В седмата минута от добавеното време на първата част Никлас Фюлкруг проби през средата и отклони вдясно за Мален, който с първото си докосване прати топката в мрежата. Дортмунд продължи да бъде изключително активен и през второто полувреме. В 47-ата минута Джейми Байно-Гитънс стреля от средно разстояние, но Ноа Атуболу отрази.
 
Вратарят на Фрайбург направи още едно значимо спасяване в 53-ата минута, когато Фюлкруг се озова на стрелкова позиция. Борусия Дортмунд официално сложи точката на спора в 87-ата минута, когато Юлиан Бранд центрира от корнер, но топката бе отбита. Бранд отново овладя и комбинира с Иън Маатсен, който центрира на втора греда, за да може Никлас Фюлкруг да прати топката в мрежата.