Борусия Дортмунд победи с минималното 1:0 Байер Леверкузен в последен мач от съботната програма на първия кръг в Бундеслигата. Единственото попадение в срещата бе дело на Марко Ройс още в 10-ата минута на двубоя.

Вестфалци успяха да наложат натиск от самото начало на двубоя и това даде резултат в 10-ата минута, когато резултатът бе открит. Белингам отне, след което изведе Мукоко отляво, а той центрира топката успоредно на голлинията, и там тя бе засечена от Адейеми. Бранител на “аспирините” обаче бе много близо до това в крайна сметка да измъкне топката, която не премина с целия си обем голлинията, но приближилият се Ройс я добута.

В 20-ата минута Ройс бе изведен много добре в наказателното поле и можеше да удвои но ударът му премина покрай левия страничен стълб на Храдецки. В 36-ата минута Муса Диаби направи впечатляващ пробив и успя да преодолее четирима играчи на домакините, но в крайна сметка Матс Хумелс пресече подаването му в последния възможен момент.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Футболистите на Терзич бяха много близо до удвояване на резултата в 50-ата минута, когато Мален проби отляво и центрира отлично, но от близко разстояние Торган Азар не успя да преодолее Храдецки.

Играчите на Сеоане все пак вкараха в попадение в 53-ата минута, когато Паласиос с хубав плонж успя да вкара топката в мрежата след удар на Шик, но попадението бе отменено поради засада. Чешкият нападател пък направи много сериозен пропуск 10 минути по-късно, когато след центриране изстрелът му попадна директно в ръцете на Кобел.

Стражът на „жълто-черните“ трябваше да се намесва решително в 68-ата минута, когато отново Шик се оказа на отлична позиция, но отново не успя да се разпише. Домакините си отбелязаха и автогол в 80-ата минута чрез Шлотербек, но отново след намеса на ВАР се оказа, че е имало засада в предходен момент и попадението не бе зачетено.

До абсурдна ситуация се стигна в добавеното време, когато Храдецки излезе да лови една топка на границата на наказателното поле, но очевидно не прецени ситуацията и я улови малко пред линията. Първоначално Брих не обърна внимание, но след сигнал от ВАР той преразгледа решението си и отстрани с червен картон стража. Извършените всички пет смени наложиха на вратата да застане полеви играч в лицето на Тапсоба, но това не доведе до нищо по-съществено.