Борусия Дортмунд спечели с 3:0 гостуването на Аугсбург в мач от предпоследния 33-и кръг на Бундеслигата. Така отборът е на един мач от титлата в Бундеслигата, след като има 2 точки аванс на върха пред Байерн Мюнхен, който вчера загуби с 1:3 у дома от РБ Лайпциг. В последния кръг Борусия посреща Майнц, а баварците гостуват на Кьолн.
 
Два гола за ключовия успех на Дортмунд вкара Себастиан Але (58, 84) , разписа се и Юлиан Брандт (90). Победата на практика бе постигната срещу 10 души, след като защитникът на домакините Феликс Удокай бе изгонен още в края на първата част.
 
Борусия влезе в мача на пета скорост, но по два пропуска през първото полувреме направиха Юлиан Брандт и Себастиан Але. В 38-ата минута съдията Тобиас Уелц вдигна доста пресилен червен картон на Феликс Удокай, който събори Донийл Мален встрани от наказателното поле. Аргументите на рефера бяха, че крилото е излизал сам срещу вратаря, а от прекия свободен удар Никлас Зюле нацели гредата на Кубек.

След почивката с пропуски се отчетоха Рафаел Гереро и Емре Джан, който също уцели гредата. Натискът даде резултат в 58-ата минута, когато Максимилиан Бауер позволи на Себасиан Але да му отнеме топката и да открие резултата - 0:1. Малко след това домакините пропуснаха да изравнят, след като резервата Мергим Бериша не удпя да преодолее Грегор Кобел. Интригата се запази до 86-ата минута, когато отново Себастиан Але вкара топката във вратата на Томаш Кубек за 0:2. Борусия Дортмунд стигна и до трето попадение в добавеното време, когато Нико Шлотерберг отне топката в центъра на терена и пусна към Юлиан Брандт, който този път не сгреши - 0:3.