Отборът на Борусия Дортмунд се е свързал с крилото на Челси Калъм Хъдсън-Одой, тъй като клубът вече търси подходящия заместник на звездата Джейдън Санчо. Очаква се „жълто-черните“ да позволят на Санчо да напусне клуба това лято, като английският национал е свързан с трансфер в Манчестър Юнайтед за сумата от около 75 милиона паунда. Интерес към него има обаче още от Ливърпул и Челси.

Поради тази причина в Дортмунд вече са започнал процеса по намирането на негов заместник и „Eurosport“ пише, че германския тим обмисля да привлече Хъдсън-Одой, който рядко получаваше шансове за изява през изминалия сезон.

20-годишният офанзивен играч записа само 10 старта в първенството през кампанията и Челси може да му позволи да напусне през лятото, било то под наем или за постоянно.

Понастоящем Челси има богат избор от играчи по лявото крило, в това число Кристиан Пулишич, Хаким Зиеш.

Дортмунд може да се окаже идеалната дестинация за младока, който се нуждае от повече игрови минути в търсене на завръщането си в националния обор на Англия.

Ако не се получи с Хъдсън-Одой „вестфалци“ ще се насочат към звездата на Лийдс Рафиня или към крилото на Лил Джонатан Иконе.