Италианският национал Леонардо Бонучи ще съди Ювентус заради "липса на адекватни условия за трениране и уронване на престижа". Това съобщи италианският журналист Джанлука ди Марцио.

36-годишният Бонучи премина през лятото от Ювентус в Унион Берлин, след като прекара в тима от Торино почти цялата си състезателна кариера и е смятан за легенда от привържениците на "старата госпожа".

Според Ди Марцио самият Бонучи не вижда действията си като начало на лична война, а като отстояване на принципите си. През втората половина на миналия сезон Бонучи бе изпратен сред резервите от старши треньора Масимилиано Алегри и почти не влизаше в игра - нещо, което досега не му се бе случвало през кариерата му.

Италианският национал твърди, че е бил принуден да тренира отделно от останалите футболисти, вечер и без помощта на треньори. Той не е имал възможност да посещава фитнеса, басейна и ресторанта на клубната база. 

Ако спечели делото, Леонардо Бонучи е обещал да дари получените средства за благотворителност, като ще подпомогне каузата на организацията "Невроленд", която подкрепя семействата на деца, хоспитализирани в педиатричното неврохирургично отделение на Детската болница "Реджина Маргерита" в Торино.

За Ювентус Бонучи има 502 мача с 37 гола. Той игра за "бианконерите" от 2010 до 2023 година с изключение на сезон 2017/18, когато бе за един сезон играч на Милан. Той е осемкратен шампион на Италия с тима, четирикратен носител на купата и двукратен финалист в Шампионската лига./ БТА