Защитникът Леонардо Бонучи се надява "налудничавата идея" да се присъедини към германския Унион Берлин да му помогне да попадне в групата на националния отбор на Италия на европейското първенство по футбол догодина.

Бонучи първоначално искаше да завърши и последната година от договора си с Юве, но се оказа ненужен за треньора Масимилиано Алегри. Той дори заведе дело срещу клуба, след като бе изваден от групата за подготовката.

Унион и Лацио предложиха на Бонучи изход от деликатната ситуация и защитникът избра страната-домакин на европейското първенство през следващата година.

"Знам, че това изглеждаше като налудничава идея. Нужно ми бе обаче да се поставя извън зоната ми на уют. Играх цели 20 години в Италия", заяви Бонучи, цитиран от АП.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

Защитникът добави, че иска да стане треньор след края на състезателната си кариера, а трансферът в Германия ще му позволи да научи нови стилове на игра и нови тренировъчни методи, както и да му даде различна перспектива към футбола като цяло.

Бонучи обясни, че треньорът на германците Урс Фишер е изиграл важна роля за трансфера.

"Говор с него за моето положение в Ювентус, тъй като прекарах 50 дни в тренировки с двама или трима души. Това е тотално различно от заниманията с целия отбор. Казах му, че ще вляза във форма за три или четири седмици, а те вече изтичат. Надявам се скоро да вляза в перфектна кондиция", продължи италианецът.

Бонучи дебютира за Унион срещу Реал Мадрид миналата седмица, след което през уикенда направи дузпа срещу Хофенхайм. Така столичани паднаха за втори пореден път у дома, където бяха в серия от 24 мача без поражение.

 

БТА / Автор: Ивайло Георгиев