РБ Лайпциг сложи край на победния старт на Унион Берлин в Бундеслигата, след като спечели като гост с 3:0 в среща от третия кръг на футболното първенство на Германия.

Нидерланският полузащитник Шави Симонс намери горния ъгъл на вратата на домакините с удар от границата на наказателното поле в 50-та минута за втория си гол в шампионата, откакто се присъедини под наем от Пари Сен Жермен. След това резервата Беняамин Шешко отбеляза две попадения в 51-ата и 85-ата минута, а Кевин Фоланд от Унион беше изгонен с червен картон в 64-ата.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен, които победиха съответно Дармщат с 5:1 и Борусия Мьонхенгладбах с 2:1, вече са единствените отбори, спечелили и трите мача от началото на кампанията в Бундеслигата.

Леверкузен е на върха заради по-добра голова разлика, а следващото им гостуване е на Байерн на 15 септември. В петък Борусия Дортмунд успя да завърши наравно 2:2 у дома с новака Хайденхайм и заема деветата позиция.

Унион даде шанс на Фоланд да започне като титуляр в своя мач номер 250 в германското първенство, след като се завърна от Монако. Той обаче извърши нарушение срещу Мохамед Симакан и беше изгонен.

РБ Лайпциг има шест точки и се изкачи на четвъртото място в класирането, на една позиция пред Унион, който е със същия актив.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева