Старши треньорът на Бохум - Томас Райс, беше уволнен след шестте поредни загуби, с които започна тимът в Бундеслигата.

Поредното поражение за Бохум дойде в събота, когато отборът отстъпи с 1:3 на новака Шалке. Временно треньорските функции ще бъдат поети от Хайко Бучер, който е наставник на отбора до 19 години. Неговият дебют ще бъде в неделя при домакинството на Кьолн.

"Спешно трябва да намерим решения на много трудната спортна ситуация, в която се намираме", заяви спортният директор на клуба Патрик Фабиан.

През миналия сезон Бохум бе новак в Бундеслигата и под ръководството на Райс впечатли с представянето си, записвайки победи над шампиона Байерн Мюнхен и местния съперник Борусия Дортмунд. Наставникът обаче така и не успя да се разбере за нов договор с ръководството, като контрактът му изтичаше в края на настоящата кампания.

Райс отдавна предупреди, че пред тима се задават трудни дни, след като Бохум похарчи най-малко средства за нови попълнения от всички 18 отбора в елита на Германия. В класирането в Бундеслигата след шест кръга Бохум е на последното 18-о място с нула точки, на пет точки от спасителния бряг.