Унион Берлин и Бохум не се победиха и завършиха 1:1 в интересен мач от 28-мия кръг на Бундеслигата. Йосип Юранович откри резултата за домакините от пряк свободен удар в края на първото полувреме, а Кевин Щьогер изравни от дузпа в 55-ата минута. Червен картон за Унион пък получи Пол Якел през втората част.

20 снимки

Първата част предложи доста борба и малко положения за гол. В 37-ата минута Жером Русийон нацели напречната греда на Бохум след далечен шут. И точно когато двата тима трябваше да се оттеглят на почивка, хърватинът Юранович изпълни страхотно пряк свободен удар и не остави никакви шансове на стража на гостите Мануел Риман - 1:0 за Унион.

През втората част обаче Бохум започна по-добре. Така Айса Лайдуни от домакините спъна Иван Ордец в наказателното си поле и реферът Тобиас Щийлер посочи бялата точка. Зад топката Кевин Щьогер, който не сгреши и изравни от дузпа в 55-ата минута. Седем минути по-късно защитникът на Унион Пол Якел извърши нарушение срещу Патрик Остерхаге и бе изгонен, след като получи втори жълт картон.

Въпреки че домакините останаха с човек по-малко, те заиграха по-добре. Малко след изгонването на Якел Кевин Беренс се разписа, но попадението му бе отменено след ВАР заради засада. Малшансът продължи да преследва нападателя на Унион, като първо в 80-ата минута той пропусна да се разпише с глава след лоша намеса на Риман, а пет минути по-късно направи огромен пропуск. Шералдо Бекер намери отлично Беренс, който от непосредствена близост пропусна да се разпише с глава.

С равенството Унион (Берлин) пропусна да скъси разликата до втория Борусия (Дортмунд) и остава на трета позиция в класирането. Бохум пък записа важна точка в борбата за оцеляване, като остава на 15-а позиция, непосредствено преди опасната зона.