Байерн беше забъркан в страшен скандал след изказване на Бакари Сисе – консултант на бившия вече футболист на баварците Садио Мане. В интервю за After foot RMC Сисе обвини германския шампион в расистко отношение към сенегалския национал, който през това лято беше продаден на саудитския Ал Насър.
 
Според твърденията, ръководството на Байерн диктува титулярите на треньора Томас Тухел, който е безгласна фигура в гранда от Мюнхен. Бакари Сисе обяви, че Тухел е марионетка на шефовете си, които му забранили да пуска Садио Мане в стартовия състав.
 
В интервюто консултантът по PR въпроси заявява, че цветът на кожата Мане е бил проблем за Байерн и затова неговият клиент е трансфериран след само един сезон на „Алианц Арена“.
 
Байерн не остана длъжен и излезе със специална декларация, в която отрича обвиненията на Бакари Сисе.
 
„Приключихме взаимоотношенията си със Садио Мане по взаимно съгласие. Обвиненията в расизъм, които биват отправени към нас от обкръжението на Садио, са неоснователни и са налице още от началото. Освен това нашият треньор Томас Тухел никога не е казвал на Садио, че вече не може да разчита на него. Байерн цени Мане като човек и футболист. За съжаление, общите ни цели, които си бяхме поставили, не бяха изпълнени. Пожелаваме на Садио всичко най-хубаво и успех в новия клуб”, написаха баварците.