Бившият капитан на националния отбор на Германия -Филип Лаам, направи революционно предложение. Той смята, че ще е добре за футбола в страната играчите на Бундестима да се откажат от премии, а заплатата на селекционера да не надвишава 2 милиона евро.
 
„Твърди се, че Ханзи Флик е получавал по 6,5 милиона евро на година, а сега Нагелсман ще взима 4,8 милиона евро. Това не е добре, сумите са твърде големи. Ситуацията в клубовете е друга, но федерации като Германския футболен съюз не трябва да дават повече от 2 милиона евро на година на който и да е селекционер.
 
Националният отбор играе само 10-15 мача на година, а топ клубовете има три-четири пъти повече срещи. В паузите между мачовете националният селекционер не е на терена по 4-6 седмици подред.
 
Най-добрите футболисти печелят между 10 и 20 милиона евро на година, а някои и повече. За тях няма значение дали ще получат 100 хиляди евро бонуси за участие на Световното първенство. Отказвайки се от тези премии, играчите в националния отбор биха върнали нещо на страната, която им е дала възможности за кариера и богатство на първо място. Това би помогнало футболът да се доближи до хората“, написа Филип Лаам в колоната си в "Гардиън".