Бившият президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес призова футболните феновете да проявят повече сдържаност при продължаващия в Германия дебат за тяхното участие в управлението на клубовете.

"Футболът принадлежи на всички и е много важно ултрасите да разберат, че те са важна част от него, но не могат да решават всичко. Винаги съм подкрепял съвместната работа, но агитките трябва да знаят, че може да има футбол и без тях", каза Хьонес.

"От мачовете без публика разбрах, че за феновете е по-важно да покажат сами себе си на мачовете, от това какво се случва с клуба. Ако не се бе доиграл сезонът с тези мачове без публика, един или два отбора щяха да изгубят професионалния си статут", каза още бившият германски национал.

Наскоро председателят на Байерн Карл-Хайнц Румениге също критикува феновете за желанието им да имат много по-голяма роля при управлението на футболните клубове.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.